ico-hands

Workshop on De-stressing

This workshop has ended.

Where

Winterswijk - De Zonnebrink

Zonnebrink 61
7101 NB Winterswijk
Netherlands

When


Maximum number of participants
30

Additional information

Start- en einduur

Welkom vanaf 9u30, start om 10u tot 16u. op zaterdag 9 maart.

Prijs

€89, inclusief een bundel werkbladen, koffie en thee. 

Pauzes

Een kopje koffie of thee bij aankomst en tijdens de koffiepauze zijn inbegrepen in de workshop. Om de prijs van de workshop zo laag mogelijk te houden, en daardoor voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar,  is geen lunch inbegrepen. Neemt u zelf uw lunch mee, haal in de pauze wat bij de Plusmarkt of de Albert Heijn (vlakbij) of in één van de nabijgelegen restaurantjes.

Parkeren en openbaar vervoer

Zie: http://www.winterswijk.nl/Inwoners/Parkeren_verkeer/Parkeren_in_Winterswijk
De locatie bevindt zich op 8 minuten loopafstand van NS Station Winterswijk.

Programma

Stress is niet bevorderlijk voor ons gevoel van welbevinden. Daarnaast is langdurige stress ongezond en ondermijnt het genezing en herstel. Reden genoeg om te willen ontstressen. Maar dan het liefst zonder tijd- en energierovende afspraken met therapeuten en zonder 'gegraaf' in het verleden. Dat kan !

Er bestaat een nieuwe methode waarmee u uzelf op elk moment en op elke plaats in minder dan 5 minuten kunt ontstressen.
Deze methode heet Live The Connection (= leef de verbinding, leef in een goede verbinding met jezelf en je omgeving), ze is wetenschappelijk onderbouwd en is in 3/4de dag aan te leren.

Door wie?

Matte Marij van der Wal M.Sc. werkt al decennia als coach en (trauma)therapeut, en vindt dit de meest effectieve methode om snel en eenvoudig te ontstressen. Daarom deelt ze graag haar expertise.

Veel mensen zijn zich niet bewust van hun eigen stress, omdat ie al zo gewoon voor ze is geworden. Maar dat betekent niet, dat die stress hun niet negatief beïnvloedt! Kijk maar:

Jij stress? Ja, eigenlijk wel... Je bent soms snel geïrriteerd of hebt vage (of zelfs duidelijke) lichamelijke klachten. Heel wat stress voelen we pas later, nadat het zich heeft vastgezet in ons gedrag of in ons lichaam.

Het is mogelijk én belangrijk om jezelf snel te kunnen ontstressen. Want zodra we in stress zijn, werken onze hersenen niet goed meer. Dan zijn we niet meer productief, maken we fouten en zijn we minder bereikbaar voor de mensen om ons heen. En bovendien ondermijnt stress dat prachtige zelfgenezende vermogen dat we allemaal hebben!

We merken onze automatische stressreacties soms amper op en ervaren het pas als een probleem wanneer de stress te hoog oploopt. Zo ver hoeven we het niet te laten komen!

“Ik heb geen tijd en geen zin om uren te mediteren of ontspanningsoefeningen te doen. Doe mij maar ‘Het ABC van ontstressen’, dat is lekker productief. Na een paar minuten ben ik van mijn stress af!

Als ik merk dat ik vastzit in één of andere situatie of me irriteer aan iemand, doe ik ‘Het ABC’. Dan ben ik binnen de kortste keren helemaal OK en ga ik rustig verder met waar ik mee bezig was.” – Reactie van een deelnemer

Wat gebeurt er in de hersenen bij stress?

Eén hersenhelft wordt overactief, de andere te weinig actief.

Is onze rationele kant overactief, dan hebben we geen voeling meer met wat we zeggen en doen, en met hoe dingen bij de ander overkomen.

Is onze emotionele kant overactief, dan kunnen we ons niet meer concentreren en hebben we moeite om dingen te onthouden. We zijn dan overgevoelig en geïrriteerd.

Wanneer er een conflict is tussen beide hersenhelften, verstarren we. Het is dan alsof de wereld aan ons voorbij gaat, buiten ons om draait. Dit zijn stressreacties, die in de psychologie ‘vechten’, ‘vluchten’ of ‘verstarren’ worden genoemd.

Laat ons eens kijken hoe we stress kunnen herkennen.

Bij rationele stress willen we bewijzen dat wij het juist hebben en de ander fout. We verwijten en gebruiken veel woorden om onze uitleg te doen. We houden een lang betoog tegen of over de ander. Vaak stellen we ons zowel letterlijk als figuurlijk boven de ander en is onze lichaamstaal vernederend. ‘Rationele stress’ kan leiden tot revanche nemen, iemand een hak zetten of pestgedrag vertonen. Wanneer we in een voortdurende rationele stress zitten, worden we cynisch of sarcastisch.

Schieten we in emotionele stress, dan worden ‘kleinigheden’ emotioneel uitvergroot. We voelen ons tekort gedaan of machteloos om iets te ondernemen, we ervaren onszelf als slachtoffer van de situatie. Wanneer we overgevoelig stressen, kunnen we ons moeilijk concentreren. We zijn dan voortdurend bezig met de situatie waaronder we lijden. Ons blikveld wordt zo vernauwd dat één situatie ons hele leven lijkt te beheersen.

Wanneer ons brein bij stress in conflict geraakt, dan verstarren we. Dat merken we vooral lichamelijk: we zijn moe, krijgen maag-, buik-, rug- of hoofdpijn, we haken af, hebben geen interesse meer, of gaan onderuit in burn-out of depressie.

Herkent u het?

Het is duidelijk: we stressen veel vaker dan we bewust beseffen.

Wat er gebeurt bij stress, is dat er tussen de verschillende delen van de hersenen minder verbindingen gemaakt worden. Daardoor werken onze hersenen minder goed en vertonen we stressreacties. Het hele lichaam geraakt in stress. Het is dus belangrijk om die verbindingen zo snel mogelijk te herstellen. En dat is mogelijk!

Geef uzelf een mooi cadeau en leer op zaterdag 9 maart 2019 in Kerkelijk centrum De Zonnebrink in Winterwijk hoe jezelf te ontstressen in minder dan 5 minuten!

INHOUDELIJK PROGRAMMA

Het ABC van ontstressen
Jezelf leren ontstressen op een gezonde manier, snel en efficiënt !

Stress in het brein
- wat is stress en hoe herken je jouw stressgedrag
- wat is het verschil tussen een verbonden brein en een brein in stress
- hoe de hersenen normaal samenwerken
- wat er in je hersenen en in je lichaam gebeurt wanneer je stresst

Het bewustzijn en het onderbewuste
- eigenschappen en werking
- wat gebeurt er bewust en onderbewust bij stress
- de stress in je brein opheffen door hersenverbindingen te creëren

Communiceren met je onderbewuste
- leren testen of je brein in stress is of verbonden
- het ABC van ontstressen zelf toepassen en testen wat er in je brein gebeurt

Info

Door u in te schrijven voor deze workshop, stemt u ermee in dat we over dit evenement inlichten via e-mail. Ook de trainer kan u informeren over een vervolg dat zij aanbiedt. Uiteraard kunt u zich altijd afmelden voor die e-mails.
We zorgen ervoor de u via Live The Connection de updates ontvangt van de werkbladen die u meekrijgt bij de workshop.
Brengt u gerust nog mensen mee en schrijf hen indien mogelijk ook even in. Mocht dat inschrijven niet meer lukken, dan is het ook mogelijk om passend contant te betalen op de workshoplocatie.