icon-family

Kernmodule: je eigen gelukkig samengesteld gezin

Het begon allemaal zo mooi toen je (opnieuw) de liefde vond. Je was in de zevende hemel. Deze relatie was het helemaal.

Wist je dat de harde waarheid is dat 1 op 3 huwelijken het niet redt. Bij samengestelde gezinnen is de kans op slagen nog veel kleiner. Daarvan gaat twee derde na verloop van tijd weer uit elkaar.

Dat is niet zo verwonderlijk. In een samengesteld gezin zijn de relaties nu eenmaal meer complex. Als partner kom je binnen als nieuweling in een bestaand “kerngezin”. De normen en waarden van dit gezin zijn anders dan jij gewend bent. De kinderen reageren anders dan jij gewend bent. Maar bovenal zijn kinderen (zeker in het begin) loyaal aan hun eigen ouders, niet aan jou.

Loyaliteiten zijn diepe banden van trouw die spelen op een onderbewust niveau. Zeg maar onder de waterlijn. Wat je boven de waterlijn ziet én meemaakt zijn de symptomen van wat er onder de waterlijn verstoord is.

Maar ook als kind kom je in een nieuw gezin terecht. De nieuwe partner van je vader of moeder reageert anders dan jij gewend bent. Je vader of moeder is ineens verliefd en doet ook raar in jouw ogen. Dat valt niet mee.

Daarom hebben we deze fantastische training ontwikkeld, zodat jij – vader, moeder, stiefvader, stiefmoeder, bonusvader, bonusmoeder of kind in een samengesteld gezin - effectief kunt komen tot de oplossing van de belemmeringen die je tegen komt. Zodat de liefde weer vrijuit kan stromen.

De liefde! Ja, want die bracht jullie bij elkaar.

Herken je jezelf in één van deze situaties?

 • “Haar” kinderen luisteren niet naar mij.
 • Hij voedt zijn kinderen anders op en dat conflicteert.
 • We hebben samen altijd ruzie door één van de kinderen.
 • Haar ex heeft te veel invloed op ons nieuwe gezin.
 • Mijn kinderen lopen gevaar bij mijn ex.
 • Ik voel me op een bepaalde manier nog steeds verantwoordelijk voor mijn ex.
 • Ik irriteer me soms mateloos aan “zijn” kinderen.
 • Als plus/bonusouder voel ik geen enkele waardering.
 • Ik zie mijn kinderen (haast) niet meer.

Deze situaties creëren veel spanning en stress. Je verliest energie. Op den duur ga je jezelf afvragen: “Ben ik dáárvoor met mijn partner gaan samenwonen?” En dan staat je relatie opnieuw onder druk…

Veel hulpverleners gaan in dit soort omstandigheden met goede intenties met je aan de slag. Je leert helder communiceren, duidelijk aangeven van je grenzen, feedback geven enz.

Alleen is dat een druppel op een hete/gloeiende plaat. Je blijft aan het werk boven de waterlijn. Loyaliteiten zitten op het onderbewuste niveau. Wij leren jou het probleem op te lossen daar waar het zich voordoet. Het onderbewuste is precies dáár waar je diepgewortelde kwetsuren kunt helen en de loyaliteiten positief kunt beïnvloeden.

In deze bijzondere training voor samengestelde gezinnen...

 • Leer je eerst hoe je jezelf diepgaand kunt ontstressen. Zonder stress ben jij alvast een ander mens.
 • Ga je aan de slag met die gedachten die jou verhinderen om een harmonieus gezin te creëren, waar iedereen zijn plek vindt.
 • Ontdek je gewoontes die het succes van zo’n gezin in de weg staan én je leert ze ombuigen naar ondersteunende gewoontes.
 • Haal je de stress uit relaties met je ex, met je partner, je kinderen, je pluskinderen e.a. Je eigen plek in het samengestelde gezin innemen, wordt nu een stuk eenvoudiger. Je kunt jezelf zijn en bent vrij van de belastende bindingen uit het verleden.
 • Leer je tools/vaardigheden waarbij je in de toekomst ZELF aan de slag kan gaan en het probleem kan oplossen als er zich een issue aandient.

Ben jij lid van een samengesteld gezin, ben je ouder dan 18 jaar en wil je graag aan de slag met wat jou zo dierbaar is, schrijf je zelf dan in!

De workshop bestaat uit 3 blokken van telkens 2 dagen en wordt gegeven op een nader te bepalen locatie in de omgeving van Breda (of Antwerpen).

Kernmodule: je eigen gelukkig samengesteld gezin en présentiel

Breda
, , , , ,